Vilppu

Vicway Boadicea
C.I.B FI MVA EE MVA RU MVA JV-08 V-08
Miira I.
Virallinen nimi: Vicway Boadicea Rekisterinumero: FIN47478/07, (KoiraNet)
Kutsumanimi: Vilppu Lempinimet: Viuki, Vii, Wikileaks
Syntymäaika: 13.07.2007 Väri: black and tan / mustaruskea
Sukupuoli: narttu Kasvattaja: Sari M., Vicway
Rotu: walesinterrieri Omistaja Anne V. & Sari M.

Vilpun sukutaulu
i. Kunze's Reno ii. Kunze's Kobolt iii. High Flyer's Magnus
iie. Kunze's Abbi
ie. Kunze's I Am Verry Good iei. Wigmore Wild Card
iee. Felstead Fax Factor
e. Vicway Firefly ei. Penhryn Moorfield Inkye eii. Jagger V.D.Bismarckquelle
eie. Samantha of the Meykel House
ee. Vicway Forever eei. Borchorst Alistair
eee. Vicway Dirty Diana

Oleellista Vilpusta
Vilpun syntymän muistan paljon paremmin kuin Irwin, koska Vilpun syntymästä on kulunut vasta vähän aikaa, ainakin se tuntuu vähältä. Olin Vilpun syntymän aikana islanninhevosleirillä leirikisoissa kun ensimmäinen pentu syntyi. Vilppu syntyi perjantain kolmastoista päivä heinäkuussa, huonoksi tai hyväksi onneksi. Sisaruksia Vilpulle syntyi vain kaksi. Pari viikkoa myöhemmin kävimme katsomassa pieniä, vielä silloin pääväriltään mustia mangusteja. Vilppu nousi heti äitini suosiksi ja syyskuun toinen päivä Vilppu matkasi Lemille. Vilppu ei halunnut automatkalla olla kopassa joka oli laitettu jalkoihini vaan killitti minua niin kauan, että otin pennun syliini. Pikkuhiljaa Vilppu rauhottui ja nukahti ja puhuin äidin kanssa pennusta miltei taukoamatta. Jossakin vaiheessa oli pysähdyttävä ja Vilpun maha kesti matkan, kunnes saavuttiin Lemin mutkaisille teille. Vilpun peruskoulutus ja totutus erilaisiin paikkoihin aloitettiin miltei heti, kunhan pentu oli ensin kotiutunut.

Vilpun näyttelykehissä pyörimiseen on mahtunut kolme sertiä junioriluokasta ja vuonna 2009 metsästettiin viimeistä sertiä, jonka tyttönen haki Kouvolasta ollen hienosti VSP! Näiden sertien lisäksi Vilppu on käynyt maailmanvoittajanäyttelyssä Ruotsissa vuonna 2008 ja ollut luokkansa toinen ja velipoika Timppa (Vicway Balrog) oli luokkansa kolmas. Suomen voittajanäyttelyssä pärjättiin hienosti, tuloksena sieltä VSP ja tittelirivistölle ilmaantui JV-08 ja V-08. Samassa voittajanäyttelyssä Timppa oli ROP ja on varustettu samoilla titteleillä. Meille tittelirivistö ei kuitenkaan ole tärkein, vaan se, että olemme saaneet tämän hurmaavan pikkutytön iloksemme ja harrastuskumppaniksemme. Vilpun agilityura starttasi upeasti kotikisoista Lappeenrannassa josta tuli 2 nousunollaa tilille. Vilppu siirtyi huimaa vauhtia myös kakkosiin ja iloiseksi yllätykseksi miltei heti kolmosiin vuoden 2009 aikana. Vilppu kisaa tällä hetkellä agilityn MEDI III luokassa.

Agilityn lisäksi Vilppu on tutustunut rallytokon maailmaan. Lajia on treenattu niin ryhmässä kuin yksin sekä kilpailtu epävirallisesti ja virallisesti. Vilppu on kolmesti ollut tuomarin suosikki, kahdesti virallisissa kokeissa. Vilppu on rallytokoradalla iloinen, häntäänsä heiluttava koira, joka tekee töitä ihmisen kanssa.

Luonteeltaan Vilppu on hyvin avoin ihmisille. Vilppu oppii nopeasti uusia asioita ja tekee kaiken mielellään. Vilppu ei ole helpoin kisakumppani agilityssä, mutta osaa kuunnella käskyjä ja toimia agilityradalla. Vilppu kisaa Lappeenrannan agilityurheilijoiden nimissä ja treenaa Kiitorekun treeniryhmässä. Vuonna 2014 Vilppu pääsi LAU:n SM-joukkueeseen nollaprosentin sekä karsintakisan perusteella, mutta tulos oli valitettavasti HYL. Vilppu on suorittanut myös luonnetestin ollen laukaisujen kohdalla paukkuärtyisä. Tämä ilmenee arkielämässä lähinnä lyhyenä haukkureaktiona äkillisiin ääniin, mutta äänipelkoa Vilpulla ei kuitenkaan ole.

Tämä koira on opettanut paljon. Vilpun kanssa ei olla päästy helpolla ja edelleen on tilanteita, joissa vaaditaan hihnan toiselta päältä ennakointia. Koiran eteen ollaan tehty töitä ja tehdään edelleen, paljon ollaan tultu eteenpäin, mutta menty ajoittain myös taaksepäin. Iän myötä luonne on myös tasoittunut, mutta tästä koirasta ei koskaan tule koirapuistokoiraa.

Vuonna 2013 Vilpun kanssa käytiin huvinvuoksi konekarhutestissä.
Konekarhutesti, save yourself!

Päivitetty 18.4.2015