torstai 3. huhtikuuta 2014

MyDogDNA-passi

Vilpun geenitesti on teetetty jo hyvä aika sitten, ja tuloksetkin on itseasiassa tänne päin saatu hyvä jos ei kuukausi sitten, mutta blogin kirjoittaja on onnellisesti jättänyt kirjoittamatta aiheesta blogin puolelle. Geenitestin tuloksista ei nyt kovin kattavaa selostusta saa aikaan, kun en valitettavasti löytänyt nettiversion tunnuksia, mutta muutamia tärkeimpiä juttuja sieltä voisin mainita.


MyDogDNA-passi tutkii siis kasan erilaisia geenejä koiran perimästä, ja koska testi paljastaa myös mahdolliset munuaisvikaan viittaavat geenit, niin testin tuloksia odotettiin varsinaisella mielenkiinnolla. MyDogDNA-passin sivujen mukaan walesinterrieriltä testataan erityisesti myös ivermektiinin yliherkkyys, pahanlaatuinen hypertermia sekä primäärinen linssiluksaatio. Täytyypä sanoa, että kahdesta ensimmäisestä kärsivää en kyllä tietääkseni ole tavannut.

Niihin tuloksiin sitten. "Periyttää todennäköisesti partaisuutta". Ai. Mikä walesi se sellainen on, jolla ei ole partaa? Ei ivermektiinin yliherkkyyttä tai pahanlaatuista hypertermiaa eikä primääristä linssiluksaatiota. Ei oikeastaan yhtään mitään: terve on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti