perjantai 2. elokuuta 2013

Aika rientää

Vilpun pennuilla on tänään 2 -vuotissynttärit!

Vastahan ne oli täällä riemastuttamassa aamuja, puremassa akillesjänteistä ja juoksuttamassa Vilppua. Ja nyt niillä on ikää jo 2 vuotta.

Höntsäiltiin tänään Vilpun kanssa takapihalla hieman tokoa sekä agilityhyppyjä. Ihana ärrieri, oli innoissaan kuin ilmapallo, kun treenitauko esimerkiksi agilityssä on jatkunut koko kesän. Alkaa tämänkin tomumajan treeni-into pikkuhiljaa heräilemään, jospa ensi viikolla onni potkaisisi ja ajokortti käteen lyötäisiin.

Veera, sut on haastettu!

Mitkä ovat tällä hetkellä lempirotujasi?

Oma rotu keikkuu tietysti listalla, mutta lisäksi muutama FCI 1:sen paimenrotu on ehdottoman lähellä sydäntä. Kokemuksia käytännössä löytyy enemmän ja vähemmän seuraavista roduista, mutta yhtä kaikki mahtavia: australiankelpie, bordercollie ja valkoinenpaimenkoira.


  


Salainen haaverotusi?

Öö, tulevan koirani rotu? No ei, eiköhän se ole jo aika selvillä. Olen kyllä joskus haaveillut ottavani jonkun pienemmän terrierin, ehkä sitten joskus vanhana ja raihnaisena (... allekirjoittanut täyttää 18 vuotta viikon päästä, aika pitkään saa odottaa! ;))

Lempikoiraharrastuslajisi?

Ykköslaji on minulla aina ollut agility, lähinnä siksi, etten muuta ole walesien kanssa harrastanutkaan lukuunottamatta höntsäilytokoa. Tulevan koiran kanssa haluaisin päästä myös tokokentille kisaamaan, jolloin ainakin kaksi "tavoitteellista" lajia on tulevalla koiralla.

Haluaisin kyllä kokeilla lisäksi pk-touhuja, kelpiemiitteilemässä kävinkin seurailemassa sivusta hakutreenejä ja Elvin esineruutua. En kyllä tiedä, onko minulla koskaan tatsia pk-lajeihin kisaamaan, kokeilla voi ainakin!


Inhokkilajisi? Miksi?

Ei mulla oikeastaan ole inhokkilajeja. Tiettyjä lajeja en tosin tule koskaan harrastamaan, esim. ratajuoksut, mutta se johtuu puhtaasti siitä, että en ota sellaiseen soveltuvaa rotua. Eli ei, minulla ei ole inhokkilajeja vaan lajeja, joita en koskaan tule harrastamaan.

Mitkä ominaisuudet koet tärkeinä koirassa?

Työmotivaatio, toimintakyky, kyky rauhoittua, ihmis - ja koiraystävällisyys, helposti motivoitavissa, innokkuus. Tässä kiteytettynä muutamaan avainsanaan, kokonaisuushan se ratkaisee.

Rotu/roturyhmä, jota et voisi koskaan ottaa, miksi?

No varmaan juuri ne edellämainitut vinttikoirat sekä useimmat seurakoirat. Haluan harrastuskaverin monenlaiseen menoon ja en koe tämmöisiä koiria mulle oikein sopiviksi. Upeita yksilöitä olen tavannut ja rodut ovat mainioita, mutta itselle en sellaista kuitenkaan näe.

Lisäksi paimenistakin löytyy niitä, mitä en koskaan ottaisi. Olen törmännyt huikeisiin belgianpaimenkoiriin, mutta en silti sellaista itselleni ottaisi. Mudi ja sheltti ovat sellaisia, mitä en itselleni kuvittele.

Jos et voisi ottaa koiraa, minkä eläimen ottaisit?

Olisin varmaan ilman lemmikkiä.

Lapsuuden koirarotuhaaveita?

Voisin arvata että pitkäkarvainen collie, belgianpaimenkoira sekä bordercollie. Ehkä myös dalmatialainen ja sileäkarvainen noutaja.

Koiriin liittyviä intohimoja/pakkomielteitä?

Käykö, jos vastaan koiravalokuvaus?

Millä teemalla nimeät koirat?

Tervetuloa lukemaan 95 nimen nimilistaa, ja keksimään teemaa! ;) Walesitiimin nimissä ei ole ollut koskaan mitään teemaa, eikä tuon tulevan oman koiranikaan nimivaihtoehdoissa ole ollut yhtenevää teemaa. Joidenkin nimien kohdalla olen tietysti hakenut suuntaviivoja esimerkiksi rodun kotimaasta.

1 kommentti: