maanantai 8. huhtikuuta 2013

Vaatimaton koirakirjallisuuden divari

Koira-aiheista kirjallisuutta löytyy tästä talosta enemmän kuin kaunokirjallisuutta. On ulkomaista kirjaa, kotimaista kirjaa, ongelmakoirakirjaa, pentukirjaa, agilitykirjaa menneiltä vuosilta, tokokirjaa... Mitään sellaista ei ole mitä ei meiltä löytyisi! Lehdet, dvd:t sekä näyttelyluettelot ovatkin sitten ihan oma lukunsa.
En itse, ihme kyllä, ole tätä kirjallisuutta haalinut vuosien saatossa paria ehdotusta lukuunottamatta. Seuraava tulokas on Kenth ja Niina Svartbergin kirja Tavoitteena täysi kymppi lähinnä siksi, että allekirjoittanut oppisi joskus olemaan tokoilija sen tulevan karvakorvan taloon astellessa.

En tiedä kirjojen hankitavuosia ja olen itse lukenut näistä vain murto-osan. Muutamia suosikkeja kuitenkin löytyy, ja dear readers teidän on aika tutustua meidän vaatimattomaan koirakirjallisuuden divariin! Mitään ei myydä, mutta lisää ostetaan. Lainaksikaan ei anneta kuin harvoille ja valituille.

Näitä oli aivan pakko laittaa myös listalle, sillä eräässä pienessä kirjahyllyssä oli jo 18 koirakirjaa! Listassa ovat ne, joita en ole lukenut. Kysykää vaan kirjoista, koitan parhaimpani mukaan vastailla! :)

SUOMALAINEN KIRJALLISUUS

Salme Mujunen - Tie tottelevaisuusvalioksi
Ensimmäinen varsinainen kosketukseni tokopuolelle on tämä. Olen käynyt valokuvaamassa tokoa useampaan otteeseen ja tiedän liikkeet, luokat, peruskuviot varsin hyvin, mutta en todellakaan ole vakuuttunut siitä, että osaisin opettaa koiralle esimerkiksi tunnarin :D Tai että osaisin itse kävellä seuruussa niin, että koira tajuaisi milloin käännytään. Kuivaharjottelua, koulutuskirjallisuuden lukemista jne siis! Tämä on ehkä aavistuksen vanhahtava, sillä meillä taitaa olla ensimmäinen painos, joten tuo Tavoitteena täysi kymppi taitaa tarjota mulle todella hyvän, uuden näkökulman! Ei siis eräs pyhä kirja minulle, mutta aika hyvä opaslinja.

Tuire Kaimio - Pennun kasvatus
Tätä kirjaa olen viime aikoina selaillut pentukuumeilussani, ja saanut äärettömän hyviä vinkkejä pennun kasvatukseen. Parin vuoden päästä taloon asteleva pentu on nimittäin ensimmäinen, täysin minun oma koirani, jonka kanssa lähdetään niin perusteista kuin olla ja voi. Lievää jännitystä on mm. sen osalta, osaanko opettaa koiran olemaan yksin. Kerrostalo ja eroahdistuksesta kärsivä koira ei houkuta.

Opaskoira 2011 ja 2012
Ihan hurjan koskettavia tarinoita, mutta samalla myös hauskoja! Suosittelen tukemaan Suomen opaskoiria ostamalla kyseiset kirjat!

Suomen agilitykoirat 2002
Tuire Kaimio - Koirien käyttäytyminen
Ulla Kivimäki - Koiran luonnonmukainen hoito
Salme Mujunen - Saalisvietti koiraharrastuksessa
Pertti Vilander &  Hannele Nykänen - Agility alkeista huipulle
Pertti Vilander - Koiran korjauskirja

ULKOMAINEN KIRJALLISUUS

? - Welsh Terriers 
Valokuvakirjoja: The Big Book of Dogs, 1000 Dogs, DOGS
Gerilyn J. Bielakiewicz - Pieni koiratemppukirja
Gerilyn J. Bielakiewicz - Pieni koirien koulutusopas
Eva Bodfäldt - Tottelevainen koira
Jean Donaldson - Fight!
Jean Donaldson -  Mine!
Morten Egtvedt ja Cecilie Köste - Naksutinkoulutusta koirallesi
Jan Fennell - Koulutan koiraani
Jan Fennell - Kuuntelen koiraani
Jan Fennell - The Puppy Listener
Gumbler & Husso - Agility ABC
Anders Hallgren - Kotikoiran kasvatus 
Anders Hallgren - Koiraongelmia ja ongelmakoiria
Anders Hallgren - Ihmisen paras ystävä
Marie Hansson Hallgren - Paras ystäväni
Jean-Pierre Hourdebaight - Koirahieronta
Deborah Jones & Judy Keller - In focus
Jane Killion - When Pigs Fly
Birgit Laser - Koirien naksutinkoulu
Pete Mayl - Piskin elämää
Leslie McDevitt - Control unleashed
Bardi McLennan - Welsh Terrier
Hugh Owen - Welsh Terrier
Emma Parsons - Ääni rauhoittaa
Turid Rugaas - Rauhoittavat signaalit"Onneks mun ei tarvii ymmärtää näistä mitään!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti