maanantai 4. helmikuuta 2013

Koiravalokuvaus - palkitsevaa, antoisaa ja kaikkien työtuntien arvoista

Veera ja Doni tulivat tänään "yllätysvisiitille" ja me sitten suunnattiin Lahnajärven jäälle nauttimaan hetken verran auringosta. Koitettiin 20. päivä tammikuuta metsästellä sitä aurinkoa, mutta ei valitettavasti silloin sitä saatu. Nytkin aurinko hävisi pilvien taakse aika nopeasti, mutta materiaalia auringonpaisteessakin tuli.




Valokuvausharrastukseni lähti innosta valokuvata koiria. Koiratapahtumat (näyttely ja agility siinä vaiheessa), leikkivät koirat, uivat koirat, koiranpennut jne. kutsuivat alkuvaiheessa 12-vuotiasta tyttöä kovaa luokseen. Kävinpä myös erään noutajakennelin kasvattajapäivilläkin! Oma järjestelmäkamera on tällä hetkellä viisi vuotta vanha, mutta toimii ja palvelee varmaankin toisen mokoman, tosin itse hankin oman kameran sitten ensi syksynä.

Koiravalokuvaus on aivan ihanaa. Mihinkään "hienoihin" kikkailuihin en peruskuvauskeikalla jaksa lähteä, mutta pyrin ottamaan jokaisella kerralla mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia. Koneen kovalevy täyttyy myös niistä virhetarkennuksista ynnämuista ja tavallisimmin otettujen kuvien määrä vaihtelee sadasta viiteensataan kuvaan per reissu. Riippuu aivan siitä, onko kyseessä useampi koira. Koiratapahtumissa määrä nousee tosin helposti myös sinne tonnin toiselle puolelle.



Kuviani on julkaistu mm. Terrilifessä, SBCAK:in lehdessä, SBCAK:in kalenterissa, kasvattajien kotisivuilla jne. On aina ilo nähdä omaottamiaan kuvia julkaistuna, mutta olen yleensä supertarkka siitä, minkälaisia kuvia haluan julkaistavan. Viime vuoden messarin roppikuviin olen kaikkea muuta kuin tyytyväinen, joten varmaan jätän koko kuvan katsomatta. Laadullisesti se on ihan ok, mutta muuten. Hyi.

Olen törmännyt välillä koiratapahtumissa, yleensä näyttelyissä, sen tunteen, että nyt ei kannata ottaa enää yhtään kuvaa tai koko kamera lentää jorpakkoon. Mäntsälässä paistoi aurinko liian suoraan näyttelypaikalle, ja otin kokonaiset viisikymmentä kuvaa, jotka jätin loppuenlopuksi julkaisematta. Viime vuoden näyttelykuvat ovat aika tervöitettyjä, osin vanhan Sigman suttuisuuden takia osin omasta tahdostani. Silti ne ovat jollekulle kelvanneet, aika hassua :)

Välissä on siis näitä Donista tänään otettuja kuvia sekä 20.01.2013 otettuja kuvia.

Tämä kuva on aivan puhdas vahinko, sillä olen juuri kyykistymässä. Tämän takia etuosa on jäänyt tarkentamatta. Parhaat kuvat syntyvät välillä puhtaasti vahingossa.


Minua voi pyytää kuvaamaan Etelä-Karjalan alueella sekä koiratapahtumissa, joissa kierrän. Koiratapahtumakuvat lähtevät ilmaiseksi, muut sovitaan erikseen! :) Löydät yhteystietoni täältä: http://walesi.kuvat.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti