lauantai 1. syyskuuta 2012

Nuorten SM -kilpailut, kolmas kerta Irwin kanssa toden sanoo

Selvittelin eilen, että kilpailin ensimmäistä kertaa näissä arvokisoissa vuonna 2006 ja neljänä vuotena olen näitä ratoja juossut. Tänään päättyi siis nuorisoura, nyt pitäisi saada uutta koiraa koulutettavaksi ja jatkaa kilpailemista kovassa sarjassa.


Ensin pieni katsaus menneeseen, sitten hurjat kehut tämän päiväisestä ;)
2006 Jyväskylä - Kilpailin ensimmäistä kertaa näissä kisoissa lainakoira Rosilla. Tuloksena HYL. Samana vuonna vähän myöhemmin LAU:n seuranmestaruuskilpailuissa seuran juniorimestari -mitali
2009 Varkaus - Kilpailin kisoissa Irwin kanssa, tuloksena HYL. Varsin potentiaalinen rata kumminkin! (yllä oikealla oleva kuva, © Saara Kangasniemi)
2011 Oulu - HYL aivan lopussa rataa ja Irwin kanssa käytiin juoksemassa myös iltakisoissa samanlainen (yllä vasemmalla oleva kuva, © Sari Eskelinen)
2012 Nastola - Tuloksena 5 ja sijoitus viides. Ei finaaliradalle, vaikka aika olisi ilman vitosta riittänyt. Kuitenkin voitontunne huima radan jälkeen, me saatiin tulos virallisista SM:istä!!!


2009 Nastola OPEN SM - Hopeamitali (yllä oleva kuva, © Anne Lind)
2011 Lappeenranta OPEN SM - Pronssimitali (alla oleva kuva, © Veera Kiuru)

__________

Meille tehty rata oli tänään hyvin selkeä ja suoraviivainen, ja meille ei tullut Irwin kanssa yhtään ylimääräistä kaarrosta ja Irwi luki takaaleikkaukset todella hyvin. Valitettavasti Irwi kuitenkin hyppäsi puomin kontaktin liian aikaisin saaden kontaktivirheen, mutta loppuun asti juostiin täysillä ja tosiaan, aika olisi riittänyt finaaliradalle ilman tätä harmittavaa viitosta.

Koiran mieliala oli kuitenkin loistava, ja mulle riittää aivan hyvin se, että saatiin tältä "perusradalta" tulos vaikkei se finaaliradalle asti vienytkään. Niin monta vuotta on kuitenkin näissä kisoissa käyty hakemassa hyllyjä seinille, että jo oli aikakin hankkia VIIMEISENÄ vuonna tulos.

Kilpailupaikalla tuloksia odotellessa huomattiin, että ahaaa meille on merkattu kymppi viitosen sijasta ja käytiin se varmistamassa, ja meidän oikea sijoitus on siis viides ei seitsemäs (eli viimeinen tuloksen saanut), mikäli netissä niin lukee. :)

LAU:ta edusti tänään kolme ohjaajaa, kaksi vanhemman ikäryhmän kisaajaa sekä nuoremman ikäryhmän kisaaja. Vanhuksille virhepisteitä sen verta, ettei finaaliradalle asti päästy, mutta Lotta kävi juoksemassa finaaliradan ollen NELJÄS! ONNEA!

Kuvia toivottavasti julkaistaan myös netin puolelle, odotelkaapa niitä. Veeralla on musta ja Irwistä jonkinlaista yhteiskuvaa, pitää koittaa ottaa vielä joskus toinen kun ei se poseeraus aamulla ihan kiinnostanut kumpaakaan... ;)

Kiitos näinä vuosina meitä kannustaneille ja kanssani jännittäneille, sekä koiralle joka on selvästi yksi elämäni koirista ♥

Kyyneleet valuvat tätä kirjottaessa, kun viimeistä vuotta tosiaan kilpailtiin ja nyt on enää kannustusjoukoissa paikka auki. Edustakaahan Doni ja Veera huomenna LPKY voittoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti