maanantai 19. huhtikuuta 2010

RUS MVA

Meille satelee nyt näitä valionarvoja ihan kivasti tänä vuonna! Eilen käytiin Pietarissa, lähtö oli joskus yöllä 2.30, mutta lähettiin hivenen myöhempää ja jouduttiin odottamaan oikeaa passia sitten ainakin 20-30 minuuttia. En tiedä, kun en kauheasti kelloa katsellut enää siinä vaiheessa. Parin tunnin yöunilla oli tosi upeaa yrittää tajuta, että mitä tehdä tullissa.. Läpi päästiin ja matka alkoi, sateisissa merkeissä. Ajeltiin ihan hyvää tahtia ja oltiinkin, tavallaan, ajoissa näyttelypaikalla. Autossa tuli muutama lisätunti nukuttua.

Näyttelypaikka oli ensinnäkin hurrrrjan iso ja aivan erilainen systeemi, kun Suomessa. Ensiksi pitää selvittää näyttelypaperit toisella pöydällä ja maksaa toisella. Meitä oli kaksi koiratonta ja me saatiin tehtäväksi kantaa häkit. Suomessa ei olisi tullut kuuloonkaan kävellä ilman häkkejä sisälle, varsinkin vielä sen jälkeen, kun paperit oltiin saatu. Toinen koiraton joutui sitten hakemaan lippua ja ei ollut ruplia ja piti sitä vielä venkslata, mutta lopulta kaikki oltiin näyttelypaikalla. Kehät löyty ihan hyvin ja ihanasti oli tilaa ja väljyyttä kehien laidalla. Tuntuu oudolta, että suomalaiselle englannin kielen taito on yksi "perustaidoista", mutta Venäjällä sitä puhuu tosi harva ihminen..

Kehästä tavallaan myöhästyi vain shetlanninlammaskoira Mata, mutta sieltä saatiin ERI2. Oli aika yllätys, että kehäjärjestys on niin erilainen, ei siinä olisi muuten mitään kiirettä tullutkaan. Olikohan arviolta 9 koiraa 12 tulomatkalla Venäjän valioita!!

Vilppu meni aivan loistavasti! Käveli t o d e l l a hyvällä askeleella ja oli ryhdikäs! Kummallinen systeemi arvostella koiria, tuomarinpöydän edessä ei seisoteta kertaakaan.. Vilppu kiersi kerran kehän ympäri, sitten nostettiin pöydälle ja samassa PAM! Valot häipy koko hallista!! Oli varmasti upeaa arvostella koiraa pimeässä... No mutta, koira oli ROP ja sai SERTin ja CACIBin ja siitä tuli siis VENÄJÄN VALIO!

Koiranäyttelyn kuvia linkittelen tähän, kunhan kerkiän ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti