tiistai 29. marraskuuta 2016

Talvi on täällä taas

Eipä ole tullut pitkiin aikoihin kirjoitettua mitään, syksy oli ja meni. Vilppu jäi agilityeläkkeelle syyskuun lopussa, ehkä vielä epiksissä käymme kirmaamassa, mutta viralliset kilpailut saavat olla. Viimeisissä kisoissaan Vilppu teki ainakin yhden nollaradan ja taisi olla siinä lähdössä lopputuloksissa viides. Kisauramme ei ollut kaikkein helpoin Vilpun helposti kiihtyvän luonteenlaadun vuoksi, mutta mukavaa meillä yhdessä oli. Uramme tähtihetki oli LAU:n medijoukkueessa SM-kisoissa Tampereella pari vuotta sitten - harva taitaa olla kisannut arvokisoissa sellaisen koiran kanssa, josta ei ole takeita, kestääkö se edes radalla, mutta Vilppu kesti, vaikka mediradan kummallakin puolella oli samaan aikaan maksi- ja minijoukkueiden kisat menossa. Tämä suoritus oli meille kuin Suomen mestaruus, vaikka joukkueemme ei saanut kisoissa edes tulosta. Voi olla, että Vilppu jää viimeiseksi agilitykoirakseni, ensimmäinen oli Renni, sitten Merri, kisasin myös satunnaisesti Juulian ja Irwin kanssa ja Vilppu on siis viides agility-ystäväni. Oikeastaan ei tunnu edes haikealta - aika aikaa kutakin - ja kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu.
Uuden harrastuksenkin jo aloitimme heti syyskuussa. Kävimme Nose work-kurssilla ja sepä olikin hauska laji. Vilppu oli hyvin innoissaan, mutta hauska oli seurata, miten se rauhoittui, kun aloitti haistelun ja eukalypstus-tarralapun etsinnän. Hienosti koira tehtävistä suoriutui ja tätä lajia aiomme vielä jatkaa. Rallytokoilut on jääneet pelkkiin kotitreeneihin ja omaksi iloksi puuhasteluun. Toki koiran kanssa on mukava harrastaa kaikenlaista, mutta mukavaa on viettää ihan vain normielämää lenkkeilyineen, leikkimisineen ja kainalossa makoiluineen ilman sen ihmeempää suorittamista. Vilppu on kuitenkin jo kypsässä yhdeksän vuoden iässä ja tuntuu olevan tyytyväinen ilman sen kummempaa ohjelmaa.
Valokuvamallina Vilppu saa usein olla ja muutenkin mukana kuvausreissuilla.
Onpa kameran eteen päässyt myös Käämi.
Jäätyneitä saippuakuplia myös kuvaan, jos on sopivat kelit. Tähtikuvaustakin kokeilin, mutta revontulia en ole päässyt kuvaamaan tänä vuonna kertaakaan, kun on aina ollut taivas pilvessä, kun reposia olisi voinut olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti